Поетичний та мистецький вернісаж «Слово Кобзаря – джерело невмирущого духу»

Творча спадщина Тараса Григоровича Шевченка – геніального українського поета, художника, мислителя – увійшла до скарбниці найцінніших надбань світової культури. Його безсмертні твори перекладені мовами багатьох країн світу.

До Шевченківських роковин бібліотекарі філії № 2 зустрілися 9.03.17 о 10.00 год. з учнями 6-Д класу СШ № 1 і провели поетичний та мистецький вернісаж «Слово Кобзаря – джерело невмирущого духу».

Бібліотекар Захарів О.Я., опираючись на цікаві факти біографії Т. Шевченка підводила учнів до розуміння про його важливу роль у розвитку нової української літератури та реалізму в українському образотворчому мистецтві.

Учні з задоволенням читали улюблені твори Кобзаря. Це і «Заповіт», «Розрита могила», «До Основ’яненка», «Думи».

До огляду були представлені такі цікаві книги: «Шевченкова криниця» (збірник афоризмів із творів Т. Шевченка), «Щоденник Тараса Шевченка», «Думи мої, думи мої» Т. Шевченка видані на українській та перекладені на болгарську мови, унікальне видання «Кобзаря», де подано оригінальні рукописи, першодруки, автографи та ілюстрації Шевченка до його власних поезій. Акцентувалась увага на «Шевченківський словник», виданий у 2-ох томах.

З репродукціями картин Т. Шевченка ознайомила бібліотекар Максимів М. Д. До огляду були запропоновані фотоальбоми: Т. Шевченко «Живопис, графіка» «Шевченківський календар», «Життя і творчість у портретах, ілюстраціях, документах». ….

На заході були присутні 23 учні, вчитель Кучер М. О. та бібліотекар Гараць Г.О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top