“Пам’ять мого народу “

Починаючи з 2016 року Україна відзначає 8 травня як день пам’яті та примирення. Символом ушанування є червоний мак як кривавий слід від кулі. Гасло: «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо».
Цей день гуртує представників усіх поколінь в їх широкому прагненні віддати довічну шану і повагу захисникам .
Друга світова війна стала найбільш кривавою та жорстокою в історії людства. Для України та українського народу Друга світова є особливо болісною. Війна, яка пройшла крізь життя кожної української родини, є вагомою складовою історичної пам’яті нашого суспільства.
09 травня 2023 року бібліотека-філія №15 (с.Підлужжя) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провела слайд довідку “Пам’ять мого народу “. Учасники заходу переглянувши слайди  мали змогу уявити роки, обпалені війною. Дізналися про подвиг простої людини, що сказала “Ні!” ворогу і війні. Відкрили для себе нові дослідження вітчизняної історії: дивувалися з того, що не було сказано і написано. Узагальнюючи захід відвідувачі прийшли до спільної думки, що потрібно просто пам’ятати і бути вдячними. Зберегти цю пам’ять і передати нащадкам.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top