Правова інтеграція «Виховуємо покоління молодих інтеграторів» /до Дня Європи/

08 травня 2023 року президент України В. Зеленський підписав указ, згідно з яким відтепер в Україні День Європи відзначатимуть 9 травня. Безліч асоціацій виникає у нас, коли ми чуємо слово Європа: європейська правова держава, європейські цінності, європейська культура, і навіть Євробачення. Європа для нас це ОБСЕ, Рада Європи, європейський суд з прав людини, де центром організації є Європейський Союз. У 2023 році, коли Україна рухається до членства в ЄС, слід відзначити, що Україна – єдина держава, яка святкує День Європи, не будучи дійсним членом Європейського Союзу. 

09.05.2023 року в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури міської ради була презентована тематична виставка – правова інтеграція «Виховуємо покоління молодих інтеграторів».

Виставка була презентована в рамках молодіжного, дискусійного, правового клубу «Діалог» і присвячена відзначенню Дню Європи, з метою розширення правових знань з питань європейської інтеграції, сучасний стан ЄС і перспективи української євроінтеграції в умовах російсько-української війни.

Керівниця клубу «Діалог»,  бібліотекар читального залу – Майя Шегда, підготувала також відеопрезентації для онлайн-користувачів та відвідувачів бібліотеки на правову тематику історії свята, мета ЄС, День Європи в Україні та Євроінтеграція України в умовах сьогодення: «Як і чому відбувається процес європейської інтеграції», «Різниця між Україною та Європою» тощо.

Упродовж останнього десятиріччя Україна наполегливо бажає наблизитися до європейських стандартів. Водночас українські воїни боронять демократичні європейські цінності ціною власного життя. Українці тепер – приклад мужності, незламності та героїзму.  Плани Путіна захопити Україну повністю наблизили воєнну загрозу безпосередньо до кордону ЄС. Підтримка України, насамперед військова, та збереження її державності стали для ЄС питанням стримування цієї загрози якомога далі від власних кордонів. “Ваша мужність надихнула нас. Ви дали нам нове відчуття того, що є сенсом Європейського Союзу”, — ці слова президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн. 

Ми, українці, довели всьому світові, що для нас європейські цінності – це значно більше, ніж просто формулювання на папері. Ми віримо, і з великим нетерпінням очікуємо  позитивне рішення про надання статусу кандидата та подальшу підтримку України в складний період виборювання своїх територій та збереження незалежності на шляху до членства в ЄС. Бо Україна – це Європа! 

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Майя Шегда.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top