Патріотичний всеобуч “Збройним силам України – низький уклін і тричі “слава”

zbroinisiliabon

6 грудня в Україні відзначається День Збройних сил і тому на абонементі ЦБ (вул.К.Данила,16) о 13.00 відбувся патріотичний всеобуч, на якому бібліотекарі ознайомили користувачів  цікавою інформацією.

6 грудня 1991 року Верховна Рада України ухвалила закон “Про Збройні сили України”, “Про оборону України”, а 13 грудня – Концепцію оборони і будівництво Збройних сил України, які відзначили основні принципи та напрямки розбудови українського війська.

Збройні сили України – це військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладаються оборона території, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності. ЗСУ забезпечують стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорону повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України.

Після революції Гідності та початку воєнних дій на сході нашої країни розпочалася нова сторінка в історії українських Збройних сил. Попри тотальну руїну в армії, корупцію, зради, втрати і підступність ворога, українським військовим вдалося відстояти незалежність Батьківщини, захистити власний народ від агресора, а також цілком відновити обороноздатність Збройних сил України.

За три роки війни найвищої державної відзнаки – звання Героя України – були нагородженні 36 українських солдат і офіцерів, 21 із них – посмертно. Сотні українських військовиків за мужність і героїзм відзначені державними нагородами, а також відзнакою орденом “Народний Герой”, тож низький уклін нашим захисникам!!!

Користувачі з цікавістю ознайомились з книжковою виставкою і вітражем до Дня Збройних сил України.

Патріотичний всеобуч призначався для широкого кола користувачів, відповідальна бібліотекар абонементу ЦБ Лисенко Л.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top