“Первоцвіти – рослини дивовижної сили”

                                                                          Мати-й-мачуха у жменьках,

                                                                          Несе промені жовтенькі.

                                                                          Тішать  очі первоцвіти

                                                                          Пахнуть веснонькою квіти.

                                                                             ( Н. Карпенко)

03.03.2020 р. в читальному залі бібліотеки-філії №14 ( вул. Довженка, 12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  надавалися екологічні поради “ Первоцвіти – рослини дивовижної сили” про важливість збереження перших весняних квітів.

Прийшла весна, а отже земля вкривається зеленню і квітами ніжних первоцвітів. З’явилися блакитні проліски, золотиста мати-й-мачуха, медунка, білосніжні підсніжники. Напевно немає людини, яка була б байдужою до такої краси, але є люди які безжалісно знищують її. 

Щоб відповісти на тематичні запитання: “Що я знаю про первоцвіти?”, “ Чому не можна виривати рослини з корінням?”, “Для чого потрібно охороняти рослини?” користувачі переглянули відео-презентацію “Збережемо первоцвіти”, ознайомилися з книгою К. В.Киричишина “Рослини в міфах та легендах”, енциклопедіями: “Червона книга України”, “Рослини України”, “Рослини. Енциклопедія”.  Гра “Впізнай за описом” розширила знання про весняні квіти і підвела підсумок за ключовими словами: # дізнатися, # зрозуміти, # діяти. 

Відповідальні за проведення Засєдко Р.О. 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top