Перший святковий урок “Від проголошення Незалежності до нової України”

лзлВже стало доброю традицією для бібліотекарів читального залу ЦБ (вул. П. Орлика, 5) святкувати початок нового навчального року з учнями та вчителями ЗШ І-ІІІ ступенів №4 м. Івано-Франківська.

1 вересня 2016 р. о 10:00 Каретнікова Н.В. і Часник В.В. для старшокласників ЗШ №4 (вул. Південний бульвар, 24) провели перший святковий урок на тему: “Від проголошення Незалежності до нової України”.

Учнів зацікавив екскурс в минуле України. Перегортаючи сторінки історії, бібліотекарі розповідали про віковічні прагнення українців до волі й незалежності у всі віки. Багато цікавих фактів і подробиць дізналися старшокласники про видатних особистостей, які змінювали не лише хід історії, але й свідомість сучасників і крок за кроком наближали день проголошення Незалежності.

Ніжно й трепетно звучала поезія про Україну з вуст нашої молоді (“Україна єдина” Д. Чередниченка, “У рідному краї” М. Бакая, “Вставай, Україно, вставай” Д. Павличка, “Бути українцем” В. Крищенка).

Про визначні події України за 25 років незалежності дізналися присутні з яскравого відео “Україна. Роки незалежності. Хроніка подій”.

Каретнікова Н.В. ознайомила учнів з новими актуальними книгами про наше сьогодення:

Антитерористична операція. Мобілізація. Соціальні гарантії учасникам АТО. – К.: Центр навчальної літератури, 2016. – 168 с.

Горять свічки на серці України/ упоряд. І.М. Пасічняк, О.М. Левицький. – Івано-Франківськ: Місто- НВ, 2015. – 236 с.

Кошкіна С. Майдан. Нерозказана історія/ С. Кошкіна. – К.: Брайт Стар Паблішинг, 2015. – 400 с.

Поле битви – Україна. Від “володарів степу” до “кіборгів”. Воєнна історія України від давнини до сьогодення/ упоряд. К. Галушко. – Х.: Книжковий Клуб “Клуб Сімейного Дозвілля”, 2016. – 352 с. та інші.

До святкового уроку бібліотекарі підготували викладку літератури “Молюсь за тебе, Україно, о святая, свята Батьківщино”.

Відповідальні за проведення  – Каретнікова Н.В. і Часник В.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top