Перший урок “Народ шукає в геніях себе”

Можна все на світі вибирати сину,

Вибрати не можна тільки Батьківщину…

В. Симоненко

Ось і минули теплі літні дні, а з ними – безтурботні канікули. Перший дзвоник кличе усіх учнів за шкільні парти. Одягнуті у святкові вишиванки, з новими ранцями за плечима і осінніми квітами у руках, школярі ідуть вулицями рідного міста до школи.

Бібліотекарі читального залу ЦБ (вул. П. Орлика, 5) радо відгукнулися на запрошення вчителів Івано-Франківської ЗШ I-III ступенів №4 (вул. Південний бульвар, 24) провести перший святковий урок “Народ шукає в геніях себе”.

Н. Каретнікова і В. Часник, взявши з собою гарний настрій, знання і, звичайно ж, книги, 1 вересня 2015 р. о 10:30 провели урок патріотизму для старшокласників.

 FotorCreated.jpg

“… Українська земля виростала чимало славних доньок і синів, чия творчість увійшла до скарбниці української та світової культури. Ми пам’ятаємо цих людей, поминаємо добрі вчинки, зроблені ними за життя, вивчаємо, досліджуємо їхню культурну спадщину. 2015 р. щедрий на ювілярів, про життя та творчість яких має знати кожен з нас – А. Шептицький, Л. Костенко, В. Симоненко, М. Рильський, Б. Олійник, У. Самчук, Г. Тютюнник….”, – такими словами розпочала урок В. Часник.

Натхненно, цікаво, легко й доступно розповідали бібліотекарі про Великих Українців, про їх нелегке життя, мрії й розчарування, про патріотизм, жертовність, філософію й ідейність у творчості… Працівники бібліотеки й учні декламували поезії, цитували вислови про ювілярів, виявляли своє бачення творчості. Старшокласники мали змогу у мультимедійному форматі переглянути презентацію “Квітне земля України талантом народу свого!”.

              

Матеріали підготували провідний бібліотекар Н. Каретнікова та бібліотекар ІІ категорії В. Часник.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top