Платформа здоров’я «Він принесе мільярди бід. Його ім’я – підступний СНІД»

Здоров’я – одне з основних джерел радості, щасливого та повноцінного життя.

Поріг ХХІ століття людство переступило з низкою жахливих хвороб. Особливо небезпечні ВІЛ (вірус імунодефіциту людини)  і його кінцева стадія СНІД( синдром набутого імунодефіциту). СНІД – особливо небезпечна хвороба, смертельна для людини.

З 1988 року 1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом, що слугує  справі зміцненню організованих зусиль у боротьбі з пандемією, яка поширюється у всіх регіонах світу.

30.11.2018 року о 13.30 годині в бібліотеці-філії №4 (вул. Є. Коновальця, 132-А) МЦБС Департаменту культури  Івано-Франківської міської ради пройшла платформа здоров’я «Він принесе мільярди бід. Його ім’я – підступний СНІД».

Світлана Іванівна Якимів, лікар обласної дитячої клінічної лікарні, підготувала надзвичайно цікавий матеріал про СНІД, його ознаки та основні шляхи зараження; навела приклади з життя реальних людей; розповіла про профілактику захворювання.

У генеалогії цієї хвороби багато загадкового. Науковці й досі не дійшли згоди про походження лиховісного ВІЛ-вірусу імунодефіциту людини.

Згідно з новими цифрами, які оприлюднив підрозділ ООН боротьби з ВІЛ/СНІДом, темпи поширення інфекції серед молоді в більшості уражених країн знижуються; виняток становить лише ситуація в Україні та Росії, де кількість ВІЛ – інфікованих серед молоді в віці від 15 до 24 років продовжує зростати.

Учасниками платформи здоров’я були студенти 2-го курсу, група ФК-60, Івано-Франківського Коледжу технологій та бізнесу. Вони уважно слухали виступ лікаря, активно задавали питання. Цікаві факти розповіла завідувачка бібліотеки КТіБ Куцин Галина Євстахівна.

Літературний  огляд «СНІД в художній літературі»  підготувала і провела Ліктей Н. К.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top