«Плаче ранена земля і все навкруг благає нас про порятунок»

5 червня Україна, як і весь світ, відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день є прекрасною нагодою зробити хоча б один крок до покращення стану довкілля. «Жити щасливо й жити у злагоді з Природою — одне й те ж», — писав римський мислитель Сенека. На жаль, усе менше шансів залишається у людства на щасливе життя, якщо воно не змінить свого ставлення до навколишнього середовища.

6 червня 2023 року працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецьки,188) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради в рамках проекту «Бібліотека в дворах» на літньому майданчику провели захід – екологічний роздум «Плаче ранена земля і все навкруг благає нас про порятунок». Захід проводився з метою розширити і збагатити знання дітей про природу рідного краю, виховувати дбайливе ставлення до всього живого.

Бібліотекарка розповіла про історію заснування цього свята, про заходи, які проводяться в більшості країн світу, про сучасне екологічне становище, яке склалося на території України.

З дітьми був проведений в квест «Десять кроків для збереження природи».
Вони  відгадували загадки, та взяли участь в конкурсі «Продовжи прислів’я».

Присутні з задоволенням переглянули книжкові видання про природні скарби, рослинний і тваринний світ, його охорону, та дізнались багато нового та цікавого про тваринний та рослинний світи.

Відповідальна Подолецька Г.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top