«Знайди в рослині порятунок»

Україна, як і весь світ, відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день є прекрасною нагодою зробити хоча б один крок до покращення стану довкілля. «Жити щасливо й жити у злагоді з Природою — одне й те ж», — писав римський мислитель Сенека. На жаль, усе менше шансів залишається у людства на щасливе життя, якщо воно не змінить свого ставлення до навколишнього середовища.

06.06.2023 року працівники бібліотеки-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували та провели торбинку екологічної мудрості «Знайди в рослині порятунок» до Всесвітнього дня охорони  навколишнього середовища.

Під час заходу читачі бібліотеки знайомилися з книгами про природу нашого краю,  екологічними проблемами, про те, що навіть найменша причетність кожного із нас до посадженого, виплеканого дерева є вагомою підтримкою життя на планеті, як сьогодні, так і в майбутньому.  Природа обдарувала нас достатньою кількістю трав і рослин, які є джерелом здоров’я і довголіття. Але і це ,безцінне джерело здоров’я, потрібно використовувати з розумом. Саме про секрети народної медицини, про лікарські властивості рослин, що ростуть на наших землях, про народні рецепти, перевірені часом, про те, як збирати, сушити і зберігати лікарські рослини-дізналися користувачі бібліотеки під час книжкової викладки « Краса і загадковість рідної землі». Діти дізналися про рослини, птахів і звірів, які занесені в Червону книгу. Це означає, що їх вже, на жаль, ніхто ніколи не побачить.

Сподіваємось, що участь дітей в таких заходах, зробить їх чуйними до всього живого на землі.

Відповідальна за проведення – Короташ М.Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top