Погляд в історію “Духовна спадщина українського народу”

День хрещення Київської Русі-України відзначається в Україні щорічно 28 липня. Це свято відзначають у день Святого Володимира — одного із засновників і покровителів нашої державності. Для українців воно символізує спадкоємність тисячолітньої історії України, нації і держави. Це — символ неподільності Українського народу і його єдності навколо ідеї сильної держави і віри. Це символ соборності всіх українців і наших земель навколо рідної політичної й духовної столиці — Києва, єдності нашого державного і духовного начал.

Процес прийняття та поширення християнства на українських землях широко розглядається у виданнях з історії, які містяться у фонді бібліотеки-філії №2 МЦБС Департаменту культури Івано- Франківської міської ради. До цієї значної події бібліотечні фахівці підготували захід погляд в історію: «Духовна спадщина українського народу». Читачі ознайомилися з історією хрещення Київської Русі, взяли участь в історичному турнірі «Кращі знавці історії Київської Русі», переглянули книги біля виставки «Духовного причастя світлий шлях».

Запровадження християнства на Русі сприяло зміцненню державності, поширенню писемності, створенню визначних пам’яток літератури. Під його впливом розвивалися живопис, кам’яна архітектура, музичне мистецтво, розширювалися і зміцнювалися культурні зв’язки з Візантією, Болгарією та
країнами Західної Європи.

В українській історії Володимира вважають одним із засновників і покровителів української державності, а день хрещення Русі символізує спадкоємність тисячолітньої історії нашої держави, соборність усіх українців і всіх українських земель навколо духовної столиці – Києва.

Відповідальна за проведення: Яковойко Н.Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top