Іформаційний екскурс “Є така держава — Україна”

28 липня 2023 р. о 14:00 год. у бібліотеці-філії №16 с. Черніїв Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури міської ради проведено інформаційний екскурс « Є така держава – Україна» ( до Дня Української Державності 28.07).

    Ця памʼятна дата покликана нагадати нам, що українське державотворення має понад тисячолітню історію.

    Ядром державності є воля до самовизначення, історичний досвід народу, його менталітет і правові традиції. А держава – це спосіб забезпечення і запорука цілісного існування нації. День Української Державності нероздільно повʼязаний із розвитком війська та військовими  традиціями. Захисниками нашої держави є нащадки козаків, Січових стрільців, воїнів УПА. Сучасні Збройні сили України, стримуючи агресора – російську федерацію, захищаючи суверенітет і Незалежність України, доводять, що українці- незламний народ і найкращі у світі ЗСУ.

   Вшановано хвилиною смутку загиблих захисників у російсько-українській війні і наших односельчан – В. Данилюка, І.Деркача, Д.Кіндрата , В.Кіндрата,  Р.Круліва, І. Колодія .  Ознайомлено присутніх із тематичною виставкою «Держава єдина- наша Україна»

   Організовано похід до памʼятника «Борцям за волю України» де запалено свічу памʼяті за загиблими та промовлено спільну молитву « Отче, Наш».

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top