Поетичний струмок “Живу, як той гірський потік”

28 вересня 2019 року у бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради до 90-річчя від дня народження українського поета, літературознавця, перекладача Дмитра Павличка для широкого кола користувачів відбувся поетичний струмок “Живу, як той гірський потік”.

На його чудових віршах виросло не одне покоління і малих, і дорослих читачів. Бібліотекар розповіла присутнім про життя і творчість Дмитра Павличка. Також читачі дізналися, що поет закінчив філологічний факультет Львівського університету (1953). У 1971-1978 р. був головним редактором журналу «Всесвіт», де опублікував чимало знакових творів світової літератури. Але чи не найповніше талант поета розкрився в його інтимній та філософській ліриці. Збірки «Сонети подільської осені» (1973), «Таємниця твого обличчя» (1974) стали помітним явищем в українській літературі другої половини XX ст. Пригадали, що Д. Павличко – автор однієї з найулюбленіших українських пісень «Два кольори». Його перу належить також антологія перекладів «Світовий сонет» (1983), сонетів Шекспіра, антології польської, хорватської поезії та багато інших творів.

Дітям дошкільного і молодшого шкільного віку давно вже полюбилися вірші “Де найкраще місце на землі”, “Обруч”, “Заєць”, “Нічний гість”, ”Пригоди кота Мартина”, поема-казка «Золоторогий олень», а старшим школярам – поезії про кохання зі збірки «Таємниця твого обличчя». Тому в цей день всі із великим задоволенням читали вірші улюбленого поета.
Відповідальна за проведення Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top