«Поетичним струмочком дзвенить рідна мова»

Рідна мова –найдорожчі золоті дукати,

Рідним словом я горджуся, ним говорю, пишу.

І ні мови ,ані пісні рідної не лишу.                      

(Д.Третяк)

21 лютого 2017 р.  о   17:00 на абонементі ЦБ (Короля Данила,16) відбувся вечір мелодекламації «Поетичним струмочком дзвенить рідна мова». Сила рідної мови поєднала слово, пісню і музику.

                             

“І чужому научайтесь й свого не цурайтесь” – звернулася бібліотекар до присутніх словами Великого Кобзаря. Вона підкреслила, що мова – це духовний скарб кожного народу. Без неї нація розчиняється у просторі, зникає… Зупиняється ії серце, застигає історична пам`ять, німіє розум. Той, хто не знає материнської мови, або цурається ії, сам засуджує себе на злиденність душі, стає безбатченком. А як ставитись до того, хто зрікся рідної мови? На це питання рядками віршів українських поетів, а також рядками авторських віршів відповіли виступаючі. Звучали вірші І.Франка, Д.Павличка, В.Баранова, В.Сосюри, Д.Білоуса, В.Івасюка та інших авторів. На вечорі мелодекламації була присутня творча молодь, яка під чарівний акомпанемент гітари ділилася мовними перлами власної поезії. Панувала атмосфера тепла, щирості, музики та рідного слова.

З присутніми було проведено хвилини мовного тренінгу і мовної ерудиції “Уникаймо русизмів в українській мові”, “Найтиповіші та найчастіші помилки”. Також була презентована книжкова виставка ”Як гул століть, як шум віків, як бурі подих – рідна мова”.

Інформаційна бібліовітрина «Рідна мова й Україна – найдорожче, що в нас є!» доповнила захід переглядом сучасного мовного матеріалу.

На закінчення прозвучала  “Молитва до мови” письменниці Катерини Мотрич, яка допомогла поринути у світ Слова, кожному очистити свою душу.

Захід призначений для широкого кола користувачів, відповідальна заввідділом обслуговування ЦБ Кирста О.М.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top