«Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п’янить»

21 лютого 2017 року о 14 год. у бібліотеці-філії №1 (вул.Вовчинецька,206) був проведений мовний калейдоскоп «Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п’янить». На цей захід завітали учні 5-Г класу ЗШ №25 з класним керівником Кулиній Н.Я. та педагогом-організатором Костюк К.Б.

Щороку 21 лютого народи нашої планети святкують Міжнародний  день рідної мови. Це незвичайне свято, і відзначають його по-особливому. В цей день люди нагадують одне одному про те, як важливо берегти рідну мову. Адже мова – це великий скарб народу.

Мову не вигадаєш, не витвориш за рік чи два. Вона твориться віками, тисячоліттями. І творить її весь народ. Мудро чинить той народ, який вчиться рідної мови у дідів-прадідів, розмовляє нею, пише, співає, думає. І, звичайно ж, передає її своїм дітям і онукам.

Якщо ж народ говорить чужою мовою, а своєї не шанує, цурається, то вона в’яне і гине. Ми, українці – щасливі, бо маємо свою державу – Україну і свою українську мову. Наша мова- одна з найрозвиненіших у світі. Вона барвиста, співуча і мелодійна. Тож кожен із нас і всі ми гуртом маємо плекати й берегти найкращу квітку рідної землі – українську мову.

Під час заходу бібліотекарі ознайомили присутніх з історією виникнення свята  рідної мови, діти читали вірші, розігрували міні-сценку Павла Глазового «Кухлик», пригадали прислів’я та приказки про мову та з великим задоволенням відповідали на запитання вікторини. У виконанні учнів звучали пісні І.Зінковської «Українці», Т.Шарган «Батьківська мова», Н.Бучинської «Мова єднання».

Захід не тільки дав можливість учням перевірити свої знання з української мови, свою пам’ять, увагу, спостережливість, а й спонукав до самовдосконалення, адже головною метою його було виховання поваги до рідного слова, до мовних скарбів нашого народу.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top