Поетичні читання «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться…»

«Небесна сотня – перші Герої російсько-української війни!»

20 лютого в Україні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Саме цього дня у центрі столиці, на Майдані Незалежності, загинуло найбільше активістів Революції Гідності.  Це – жалобний день, але він не про смерть, а про героїчну боротьбу, самопожертву, готовність українського суспільства захищати державну незалежність України.

21 лютого 2023 року, в бібліотеці-філії №22 (с.Тисменичани) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулися поетичні читання «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться…».

На заході згадували події 2014 року, героїв, що віддали своє життя за можливість будувати європейську Україну. Читали поезію С. Бояркевич, Л. Костенко. Читала свою поезію і поетеса С. Ткачук. Шкільна бібліотекарка Павлюк М. С. поділилася своїм досвідом як волонтерка. А досвід багатий, бо волонтерить Марта Степанівна ще з 2014 року. Завідувачка зробила огляд книг, які стосуються російсько-української війни.  Відеоролик «Кому Вниз Сильні  духом» допоміг поринути у ті відчуття найкривавішого протистояння на Майдані. Відвідувачі здійснили віртуальну мандрівку музеєм Небесної Сотні в м. Івано-Франківську (до речі єдиним в Україні), яку підготувала завідувачка. А так як сьогодні ще й день рідної мови, то немогли ми не згадати і про неї. До перегляду ми представили мотиваційне відео “Чому я перейшов на українську” записане військовим, блогером, мандрівником Валерієм Маркусом. Молитвою та хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих, хто віддав своє життя за краще майбутнє України.

На фотовиставці «Майдан. Війна. Болючі думи…» представлені фотографії наших героїв-односельчан, які загинули у російсько-українській війні та фотографії з життя Майдану і  односельчан, які були в АТО. Виставку доповнювали прапори — свідки тих трагічних воєнних подій з якими воювали наші хлопці.
Революція Гідності нагадала нам Українцям , що ми є гідними нащадками наших Героїв які в різні роки віддали життя за волю та Незалежність України!
Безмежна повага та честь кожному, хто боровся і бореться за Україну. І вічна пам’ять тим, хто у цій боротьбі віддав найцінніше – своє життя,

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top