“Покликання “доброволець”: без наказів захищати Батьківщину”

14 березня 2019 року о 15:00 працівники  абонементу ЦБ (вул. К. Данила,16), департаменту культури міської ради, відзначаючи День українського добровольця, презентували для своїх користувачів добірку статей журналу “Національна оборона” про вмотивованих людей з характером, які в важкий для України період стали на її захист. А іменують їх просто –  добровольці.

Розпочавши захід, бібліотекар  зауважила, що 14 березня – особливий день – День українського добровольця. Саме в цей день, п’ять років тому, сотні майданівців сформували Перший добровольчий батальйон Національної гвардії та рушили з барикад Майдану на дальні барикади Донбасу боронити незалежність України. Перші добробати. Якими вони були? Хто долучився до складу добровольчого руху? Від чого залежав успіх добровольчих підрозділів?… На ці  та багато інших запитань можна найти відповідь, познайомившись із статтею “Покликання “доброволець”. Без наказів захищати Батьківщину”, яка лягла в основу проведення заходу.

 Представляючи статті про добровольців із рубрики “Хроніки війни”, бібліотекар підкреслила, що, мабуть, однією з найголовніших рис, притаманних добровольцям, була вмотивованість. Ці бійці хотіли не служити, а захищати свою землю, прагнули вчитися справі та блискуче виконували бойові завдання. І хоч у переважної частини з них не було  навіть військової форми, однак, вони мали найголовніше – бажання воювати. Добровольці знали, що будь-якої миті можуть загинути. Проте, розуміння того, що саме вони беруть на себе відповідальність за майбутнє України, не залишало місця будь-яким сумнівам. Ці люди були та залишаються справжніми патріотами. Вони – істинні воїни. І нині ми не маємо права забувати подвиг добровольців та не можемо дозволити применшити їхню роль у цій війні.

При обговоренні теми дня з представниками “Національного Корпусу”, які завітали до бібліотеки, розглядались різноманітні питання порушені в статтях багатьох номерів журналу  “Національна оборона”. Цього дня гості завітали, як і завжди, не з пустими руками, а з новим 8- м номером цього видання.

Вшановуючи тих, хто за покликом серця став на захист України в найскрутніший для неї час, учасниця заходу, представниця “Юнацького корпусу” наголосила, що українські добровольці  – це український феномен, взірець патріотизму, любові до України, небайдужості до її долі, незламності духу та активної життєвої позиції. На добровольців повинні рівнятися усі громадяни та особливо молодь, завжди пам’ятаючи їхній подвиг, героїзм і мужність. Вона  підкреслила, що добровольці, які поклали свої долі та життя за незалежність держави, є прикладом на якому будуть зростати і гартуватися нові покоління вільних українців. За традицією, закінчуючи захід, вшанували пам’ять загиблих героїв – учасників АТО та ООС хвилиною мовчання.

Бібліотечні вітрини, із книгами, статтями журналу  “Національна оборона”, а також фотоматеріали про воїнів добровольчого полку “Азов” були яскравим доповненням при проведенні заходу.

Захід проведений для широкого кола користувачів. Відповідальні Кирста О. М., Лисенко Л.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top