“Творець золотого фонду етнології”

14 березня 2019 р. працівники відділу краєзнавства ЦМБ (вул. Г. Мазепи, 1) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели урок народознавства “Творець золотого фонду етнології”, на вшанування 170-ої річниці від дня народження Володимира Шухевича.

Володимир Шухевич – визначний український етнограф, фольклорист, публіцист, педагог, культурно-освітній і громадський діяч, дійсний член Наукового товариства ім. Т. Шевченка увійшов в історію насамперед як дослідник культури і побуту гуцулів. Він є одним з найяскравіших представників славного роду Шухевичів, а також являється  дідом генерала УПА – Тараса Чупринки. За словами Петра Арсенича, був близько знайомим з А. Шептицьким, І. Франком, М. Коцюбинським, М. Грушевським, М. Лисенком, М. Павликом, О. Маковеєм та з багатьма іншими українськими й зарубіжними діячами. Захід відбувся у співпраці з історико-меморіальним музеєм Олекси Довбуша. Працівники музею Олекси Довбуша охарактеризували працю В. Шухевича “Гуцульщина”, деталізуючи побут і життя гуцулів і їх боротьбу за краще життя, навели приклади оцінки даної праці І. Франком, В. Гнатюком, О. Барвінським та ін.

Увазі користувачів була запропонована книжкова виставка “Творець золотого фонду етнології”. Особливо присутніх зацікавила праця В. Шухевича “Гуцульщина”.

Матеріал підготували працівники відділу краєзнавства ЦМБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top