Поличка бібліомана “Краща книга року”

                                “Книги – найкращі друзі. До них можна звертатися в 

                                      усі важкі хвилини життя. Вони ніколи не зрадять”.

                                                                                    А. Доде

Протягом грудня 2021 р. в бібліотеці – філії №14 (вул. Довженка, 12)  МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міської ради проходило телефонне онлайн-опитування “Художня література. Рейтинг популярності. Що читає молодь в ХХІ столітті”, для заповнення анкет та формування полички бібліомана “Краща книга року”.

      Метою  опитування було визначення:                                                           

  • Що для вас означає художня книга?
  • Назвати твори яких авторів найчастіше читають?
  • Яку  художню книгу Ви вважаєте книгою 2021 року?

В онлайн-анкетуванні взяло участь 20 осіб. Відповідаючи на перше запитання анкети для 9 учасників книга – читання для відпочинку, 10-чинник формування національної свідомості, для 4 – засіб навчання.

Найпопулярнішими серед усіх опитаних є твори таких авторів: С. Андрухович, С.Талан, О.Кузів, Д.Гнатко, О.Печорна, Н.Фіалко, М.Ткачівська Д.Кіз, С.Асєєва, О.Луцишин, Д.Мойєс, І.Альєнде. 

Переможцями онлайн опитування “Книга року” стали книги: коротка проза  С.Асєєва “Світлий шлях” Історія одного  концтабору книга про таємну в’язницю в самому центрі Донецька, яку називали “донецьким  Дахау” і про тих, хто пройшов через це місце, а також  роман О. Луцишиної “Іван та Феба”- про події в Україні 90-х років.

Надіємось, що книги з полички бібліомана “Краща книга року”, знайдуть свого читача. В наступному році їх можна прочитати, скориставшись програмою “Книги на замовлення” (тел. 0342 75-31-01).  

Підготувала Капущак В.М.  

                                                 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top