Поличка ювіляра “Світ ловив мене, та не спіймав”

Народився Григорій Савич Сковорода 3 грудня 1722 року в селі Чорнухи на Полтавщині в сім’ї малоземельного козака. Батьки відзначалися побожністю, миролюбством, гостинністю, чесністю. Зростаючи у середовищі мудрої праведності, їхній син з ранніх літ відзначався схильністю до зосередженості на своєму внутрішньому світі, твердістю духу, великим бажанням до науки і знань. Григорій Сковорода — самобутнє явище української культури, родоначальник і філософії серця, і філософії людини, і філософії життя. Він є одним із символів України, він збагатив її філософську думку та літературу, заклав основи української культурної традиції.

Працівники бібліотеки-філії №4 Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, підготували поличку “Світ ловив мене, та не спіймав” до дня народження Г. Сковороди. 

На якій представлені його твори та книги, які розповідають  про   життя українського Сократа, богослова, поета. Творча спадщина великого філософа стала невичерпним джерелом мудрості й життєдайної наснаги для українського народу на довгі віки.

Бібліотекар ознайомив користувачів   життєвим і творчим шляхом Г. Сковороди і запропонувала переглянути книги відомого письменника. Гарним і пізнавальним подарунком для наших читачів стала  листівка – сюрприз  з висловами Г. Сковороди.

Запрошуємо до бібліотеки  ознайомитися з книгами Г. Сковороди.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top