“Бібліотека — територія добра і милосердя”

3 грудня — Міжнародний день людей з інвалідністю.

В бібліотеці-філії №2 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся огляд-роздум “Бібліотека — територія добра і милосердя” до Міжнародного дня людей з інвалідністю.

Користувачі ознайомилися з книгами, які є в бібліотеці, переглянули виставку “Книга шукає читача”. В атмосфері тиші читального залу люди спілкувалися, обмінювалися думками про прочитані книги, забули про проблеми і відчули себе звичайними людьми, як усі.

Люди з обмеженими можливостями потребують особливої уваги.

Від того, як суспільство ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе залежить рівень цивілізованості цього суспільства. Не дивно, що в давні часи і навіть аж до сучасної історії у людей, яких ми зараз відносимо до категорії — люди з інвалідністю, було дуже мало шансів на виживання взагалі. Це страшна правда — завжди й у всі часи турбота про людей з інвалідністю переважно трималася на щирій добрій волі окремих людей. Які шанси сучасних людей з інвалідністю на благополучне виживання без сторонньої допомоги зараз? 

Люди з інвалідністю не вимагають до себе жалю, тому що, як ніхто давно усвідомили що це шлях в нікуди.  Вони пристосовуються як можуть зі всіх своїх сил. Так сталося, адже на їх місці могла би опинитися будь-яка інша людина. І для їх виживання не потрібно щось особливе, лише елементарне – можливість жити, серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе звичайними людьми.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top