“Портрет митця: Григорій Сковорода – український Сократ”

                                             Збери всередині себе свої думки і в собі самому

                                             шукай справжніх благ. Копай   всередині  себе

                                             криницю для тої води, яка зросить і твою оселю,

і сусідську.  

                                                                          Григорій Сковорода

     3 грудня  виповнилося 300 років від дня народження Григорія Сковороди – видатного українського філософа-містика, просвітителя-гуманіста, поета, музиканта, педагога, богослова. Григорій Сковорода вважається найвідомішим українським мислителем ХVIII  століття. Він мав вагомий вплив на сучасників і майбутні покоління своїми філософськими поглядами, байками, піснями, а також осмисленим способом життя, через що його прозвали «Сократом».

     Працівники бібліотеки-філії №6 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради створили відеопрезентацію «Портрет митця: Григорій Сковорода – український Сократ».

Відеоматеріал наповнений біографічними і творчими даними відомого філософа. Перед глядачами відкривається неймовірна постать Григорія Сковороди, який прославився мандрівним життям і безупинним самопізнанням.  Мислитель був переконаний,  що найперше людина має «пізнати себе», зрозуміти, що для неї є її «сродним», усвідомити, що вона є частиною чогось вищого і всеосяжного, і жити, роблячи добрі справи.

 Для відвідувачів бібліотеки розгорнута книжкова виставка «Григорій Сковорода – великий мислитель українського народу». Читачам представлений багатий творчий доробок видатного українця.  

  Відповідальна Кононенко Л.М.

    

 

            

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top