“Понад Крутами – вічність у сурми сурмить”

Пам’ять про подвиг української молоді під Крутами 29 січня 1918 року ніколи не згасне. 

300 юнаків: студентів Університету імені Святого Володимира, новоствореного Українського Народного Університету та гімназисти Київських гімназій, неозброєних як слід студентів, зустрілися в нерівному бою під Крутами із шеститисячним військом Муравйова і полягли смертю хоробрих, затримавши взяття Києва більшовиками на кілька днів. Дух самопожертви, героїзму і лицарства юних борців живе й досі в Небесній Сотні Майдану та на Сході, де українці захищають рідну землю. Житиме й у майбутньому, щоб завершилася перемогою битви за Україну – сильну й незалежну соборну Державу!

26 січня 2020 року об 11.30 працівники читального залу ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради в приміщенні клубу в/ч № 1349 (вул. Чорновола, 119 а) спільно із завідувачкою бібліотеки військової частини Ларисою Петрівною Жалобіною провели годину пам’яті “Понад Крутами – вічність у сурми сурмить”.

Із вступним словом “Юні оборонці Батьківщини” виступила Лариса Петрівна.

Провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова підготувала історичну довідку про бій під Крутами в якій зокрема зазначила: “Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її”. Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща”.

Присутнім в актовій залі була презентована бібліотечна виставка “Спом’янемо в пісні славу Крутів”.  

В рубриці “Сучасні українські письменники для молоді” бібліотекар читального залу Ірина Казакова цікаво і змістовно розповіла військовослужбовцям про відому українську письменницю, політичну діячку Марію Матіос та охарактизувала  її роман “Солодка Даруся”. 

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар І категорії читального залу І. Казакова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top