Історичний зріз “Ланцюг історії не перерветься”

З 22 по 24 січня в бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька, 100) діяв історичний зріз “Ланцюг історії не перерветься” з нагоди 101 річниці Злуки УНР і ЗУНР, 5-річчя з часу оборони українськими добровольцями донецького аеропорта.


Відвідувачі пригадували обидві події, в яких перегукується одне: віками Україну розтинали сусідні країни. Адже, в 1919 році Соборну українську державу, через кілька місяців, спотворили більшовики. А в 2015 р. українські бійці, названі “кіборгами”, жертовно воювали шість місяців за термінали в Донецьку. Завдяки чому довколишні території були звільнені від російських бойовиків.

Кожен з нас має пам’ятати згадані сторінки історії, триматись громадянської позиції, робити все, що від нього залежить. Адже Соборність ми святкуємо, а територіальна цілісність України порушена.
Бібліотекарі виклали добірку літератури. Зокрема, користувачі переглядали ілюстровану історію “Західно-Українська народна республіка 1918-1923”, обговорювали прочитані роман С. Лойко “Аеропорт. Головна книга про війну, якої не мало бути, і про героїв, які хотіли жити, але вмирали” та статті з газети “Репортер”.

Відповідальна Українець С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top