Правова ситуативна гра “Потреби і права дитини”

1.06 в бібліотеці – філії №14 (вул. Довженка, 12) з нагоди Міжнародного дня захисту дітей проводилась правова ситуативна гра “Потреби і права дитини”.

Щоб жити і дорослішати, дітям потрібні не тільки можливості, але й права. Щоб діти краще зрозуміли їх, основні права дитини Конвенції ООН бібліотекарі і волонтери бібліотеки демонстрували, роз’яснювали на конкретних ситуаціях в житті, а також на прикладах улюблених книг: “Гидке каченя “ Г. Андерсена, “Мауглі” Р. Кіплінга, народних казок “Телесик”, “Котигорошко”, “Коза- дереза” та ін.

Провокаційні запитання вікторини ”Твердження правильні і неправильні” та “Поради пана Навпаки” допомогли дітям загострити увагу на основних правах : право на спілкування, право на дозвілля, право на якісне харчування, право висловлювати власну думку.

Як користуватись своїми правами, виконуючи обов’язки і правила, юні дослідники з’ясували у грі “Корисно- шкідливо”, “Так- ні”, а також зачитавши вірш А. Семенович “Куди телефонувати в разі небезпеки”.

Закінчився захід флешмобом “Конвенція ООН” та відзначенням робіт учасників виставки “Робимо дива своїми руками”. Ними стали : Савчук Настя (пластилінові мініатюри та 3D листівка) і Мазур Богдан (саморобки з дерева : машинка з причепом і літак).

Відповідальні за проведення Араджіоні С.П., Засєдко Р.О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top