Правовий навігатор “МТГ: самоврядні українські традиції” /до 3-ї річниці Івано-Франківської МТГ/

На даний час в нашій країні проводиться багато реформ для покращення рівня життя населення. Одна з таких, яка є найуспішнішою — це реформа децентралізації. 12 червня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження щодо визначення адміністративних центрів та затвердження територій громад областей. В результаті в країні створено 1469 спроможних територіальних громад (в т.ч. 31 тергромада на непідконтрольній території в межах Донецької та Луганської областей).

9 жовтня – День створення Івано-Франківської МТГ. За словами мера, це історична дата. “Місто повинно рости. Громади сіл повинні вирішити, з ким вони будуть в майбутньому. Тому ми почали процес громадських обговорень, пропонуємо громаді висловитись з приводу створення МТГ. Місто – це в першу чергу можливості, це якісні послуги. Медицина, освіта, боротьба з надзвичайними ситуаціями – все це в Івано-Франківську на хорошому рівні”, – зазначив міський голова Р.Р. Марцінків.

06.10.2022 року в читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради увазі користувачів був запропонований правовий навігатор “МТГ: самоврядні українські традиції” з нагоди третьої річниці створення Івано-Франківської  МТГ.

В однойменній відеопрезентації бібліотекар читального залу проаналізувала  основні переваги МТГ.

Формується основа сильної країни. Повноваження, ресурси і відповідальність передаються від центральної влади на місця, бо тільки так можна побудувати міцну державу, стійку до політичних змін всередині та зовнішніх зазіхань. З держбюджету, МТГ напряму отримують гроші на освіту, медицину, спорт, культуру, соціальний захист. За державні гроші є можливість реалізовувати власні проєкти. Чим активніше громада, тим більше проєктів буде реалізовано. Відповідно МТГ більше зароблятиме і більше витрачатиме на розвиток територій. Це буде стимулом для залучення додаткових інвестицій. А надалі — для поліпшення життя людей.

  Отож, дружна згуртована громада  – це ефективна, зрозуміла і зручна для мешканців система управління територією.У спроможних громадах активізуються місцеві  лідери.  Кінцева мета, щоб уся Україна складалася із сильних самодостатніх розвинених громад, щоб наші громадяни  жили і здійснювали свої мрії в  рідній державі. 

Країну, яка складається з таких сильних громад, важко розхитати  зсередини і легко захистити зовні.

  Отож, щиро вітаємо  з третьою річницею Івано-Франківської міської МТГ всі об’єднані села та селища, всіх мешканців громади, які небайдужі до долі рідного краю. Нехай реформа децентралізації окриляє вас на нові звершення, на нові  добрі починання. Нехай процвітає ваша громада, реалізовуються самоврядні українські традиції  та  зростає і міцніє  молоде покоління, яке буде визначати її долю в майбутньому креативними успішними втіленнями!

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Дубовська О. П. 

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top