Правознавчий аспект “Сторінки гортаємо, права та обов’язки знаємо”

10.12.2022 року з нагоди Міжнародного дня прав людини бібліотека-філія №13 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провела захід для дітей “Сторінки гортаємо, права та обов’язки знаємо”. 

Наші права та обов’язки закріплені за нами Конституцією України, вона як компас, що не дозволяє нам збитися з правильного шляху, а ще є “Декларації прав дитини і громадянина” (1959 ) та “Конвенції ООН про права дитини”(1989). Це найдосконаліші міжнародні документи, що захищають права дітей. Наша держава також підписалася під цими документами, а отже пообіцяла світові піклуватися про своїх маленьких громадян. 

Хоча діти мають багато прав, але їм дозволено не все: використовуючи свої права не можна діяти на шкоду іншим людям, або обмежувати їхні права. Права тягнуть за собою й певні обов’язки, які потрібно також справно виконувати.  Користуючись отриманою інформацією присутні на заході брали участь у вікторині “Цікаве право”, а молодші відвідувачі, дивлячись мультик  про права і обов’язки дітей на основі казок, разом з бібліотекаркою з’ясовували які з прав казкових героїв були порушені.

Отже, знання своїх прав і обов’язків, вміння ними користуватися, є невід’ємною частиною якісного життя кожного українця, а для того, щоб жити в мирі та злагоді один з одним, треба дотримуватись правил, які визначають стосунки між людьми та державами.

Відповідальна за захід Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top