“Право на дитинство”

1 червня в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка, 12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, бібліотекарка дитячого відділу підготувала до Міжнародного дня захисту дітей відеопрезентацію «Право на дитинство» та створила для своїх користувачів гру-тренінг по даній темі.

З юних літ людина часто потрапляє в ситуації, коли необхідно знати свої права та обов’язки. Буває так, що дитина не знає, як захистити свої права, що для цього слід зробити, до кого звернутися по допомогу. В Міжнародній угоді – Конвенції ООН про права дитини, яку ратифіковано у 191 країні світу, говориться про те, що всі діти мають право на життя, всі діти рівні у своїх правах та всі діти мають право на піклування і турботу.

Інформація, вміщена до даної відеопрезентації допоможе дитині знайти відповіді на ряд важливих питань. Наприклад, які права вона має, які важливі документи гарантують їй ці права, що повинна робити для неї держава, як зобов’язані дбати про них батьки. Підготовлена відеопрезентація є зразковою пам’яткою та навігатором  для цих знань.

Також бібліотекарка придумала гру-тренінг! Вирізала з кольорового картону макети долонь, де на кожному пальці написані права дитини під різними гаслами, наприклад: червоний макет під назвою «Ні!!!»-  на пальцях написані заборони, які порушують права дитини, долоня під гаслом «Школа» доступно описує на пальцях її права у школі і т.д. («Робота», «Сім’я», «Без сім’ї», «Здоров’я», «Я маю право», «Категорично заборонено»). У такій розважально-ігровій формі діти легко освоять ці закони. Також бібліотекарка видрукувала буклети «Я маю знати свої права» та «Дитино, знай свої права та поважай права інших», де описані всі права та обов’язки дитини з Конвенції ООН – найдосконалішого міжнародного документа, що захищає права дітей.

Підготувала відеопрезентацію і гру-тренінг «Право на дитинство» Вінтон Н.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top