Презентація книги  Володимира Дяченка “Прийди до мене, Рідна, в мої сни”

27.12.2022 р. в читальному залі ЦБ відбулася презентація книги Володимира Дяченка “Прийди до мене, Рідна, в мої сни”. Це вже друга книга, присвячена дружині, яку представляє автор. В ній перед кожним віршем розміщено звернення автора до Віри Іванівни, в якому він розповідає їй короткий зміст події, що надихнула його до написання.

Також у книзі багато спогадів людей, які знали Віру Дяченко, а також тих, хто познайомився з нею, перечитавши першу книгу В. Дяченка ”Хмаринко моя Неповторна”. У книзі є також вірші, пісні й навіть картини та малюнки, які написані в пам’ять легендарної жінки, коханої Володимира.

Це книга — пам’ять, тут емоції, переживання автора і тих людей, які були поряд. Віра Дяченко була майстром спорту з акробатики, чемпіонкою України. Автор книги — її чоловік Дяченко Володимир Іванович, теж професійний спортсмен, вірний друг, однодумець, віддана людина. Разом вони пройшли крізь усе життя, разом працювали у школі, виховували двох синів. Віддавали свою любов дітям своїм і чужим.

Програма презентації була насичена і цікава. У вступному слові бібліотекар читального залу Ірина Тарновецька-Мороз зауважила: “Ця книга особлива, дуже зворушлива, написана, без перебільшення, серцем, бо в кожному рядку, у кожному слові відчувається безмежна любов автора і чоловіка. У ній незримо присутня і гіркота втрати, яку ніяк не лікує час…” Звучали уривки з книги, вірші-посвяти та пісні автора книги. Багато друзів, знайомих Володимира Івановича та Віри Іванівни прийшли, щоб віддати щиру шану цим людям. Зі сльозами на очах згадував про дружину Володимир Іванович, зворушливо читав поезії та уривки з книги. І не тільки в книгах увіковічнює пам’ять про дружину В.І. Дяченко. Щороку він організовує турніри зі спортивної гімнастики пам’яті майстра спорту з акробатики Віри Дяченко, які надихають маленьких спортсменів. Завдяки Володимиру Івановичу виготовлено комплект авторської продукції: медалі, грамоти, листівки, футболки, якими нагороджуються переможці. Пролунали щемливі спогади та епізоди із життя подружньої пари. Своїми роздумами про творчість Володимира Івановича поділились: Іван Гаврилович – член спілки письменників України, заступник голови міської “Просвіти”, Леся Туєшин — головний спеціаліст Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, Ігор Валько – головний спеціаліст Департаменту освіти Івано -Франківської міської ради, Григорій Михнюк – художник, Любов Розман – вчитель фізичного виховання, Олеся Франко — поетеса, музикант, педагог, Іван Файко – викладач кафедри фізичного виховання ІФНТУНГ. Також на зустрічі були присутні учасники клубу «Люди золотого віку, активним членом якого є В. Дяченко і якому він теж присвятив вірша, що увійшов у книжку. Хід презентації висвітлювали журналісти ТРК «Вежа».

Модератор презентації – бібліотекар читального залу Ірина Тарновецька-Мороз.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top