Презентація книги “Ідейний провідник українського народу”

Книги – морська глибина:
Хто в них пірне аж до дна,
Той, хоч і труду мав досить,
Дивнії перли виносить.
І.Я.Франко.

15 вересня 2016 р. о 15 год. в читальному залі ЦБ (вул. П.Орлика, 5) відбулась презентація книги “Ідейний провідник українського народу”, яка видана до 160-річчя від дня народження та 100-річчя від дня смерті І.Я.Франка.

collage_fotorЗавідувач відділу краєзнавства ЦБ Паркулаб Г.А. наголосила, що значущість постаті Франка, його творчості та подвижництва знову і знову надихає нас звертатися до невичерпної скарбниці його духовної спадщини.

До слова запрошувалися автори, які долучилися до написання книги. Зокрема – укладач Гах Й.М., професор кафедри гуманітарних наук Галицької Академії, доктор філософських наук, доцент, який представив колектив авторів, та зупинився на актуальності творчості І.Франка як для української, так і для світової культури.

collage_fotor2

Кандидат філологічних наук, доцент кафедри перекладу та філології Івано-Франківського університету права імені Короля Данила, Данилюк Інна, розповіла про філософські погляди мислителя. Завідувач відділу культурно-мистецьких програм ТРК “Карпати”, Держипільська Галина, донесла присутнім про драматургію І.Франка та постановку його “Украденого щастя” Івано-Франківським облдрамтеатром в сучасному вимірі. Директор ТзОВ “Динамо”, підприємець зачитала власні вірші, присвячені Великому Каменяреві. Доцент кафедри історії та політології ІФНТУНіГ, Макаровський Іван, зупинився на його поглядах будівництва української держави, а також розвиткові національної свідомості і культури, зачитав свої поетичні рядки.

Провідний методист Івано-Франківської міської бібліотечної системи подякувала присутнім авторам  за цікаву книгу  і побажала їм здоров’я, творчих успіхів  та Божого Благословення.

Матеріал підготувала зав. відділу краєзнавства Паркулаб Г.А.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top