Презентація книжкової виставки “Коституція України – перепустка у світ гідного життя”

Я – українець. Є у мене право
На рідну мову та свою державу,
На гордий прапор золотисто-синій,
На щастя жити у такій країні.
Я – українець. І моє це право
Любити землю горду й величаву,
Та дух свободи набирати в груди.
Я – українець. Був ним, є, і буду!

Щорічно, 28 червня в Україні відзначається День Конституції – головного закону нашої країни. Конституція є гарантом прав і свобод кожного українця, закріплює наші обов’язки перед державою і визначає наш шлях як країни. Ця дата справді важлива для кожного українця, особливо в реаліях сьогодення, коли український народ бореться за свою свободу та суверенітет.

28.06.2022 року біля міського народного дому була проведена музично-патріотична година приурочена 26 річниці Конституції України. В заході брали участь творчі працівники МНД і  працівники бібліотеки-філії №6 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради. Захід проходив в рамках проекту  #Бібліотеки_в_дворах.

Працівники бібліотеки презентували книжкову виставку «Коституція України – перепустка у світ гідного життя» та познайомили присутніх з книгами які відображають найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення. Під час презентації виставки звернули увагу на статтю 1 Конституції України, де сказано, що Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна і правова держава.
Також познайомили присутніх з ст. 10. – Державною мовою в Україні є українська мова, та ст.20. – Державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний гімн України.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх героїв, які загинули захищаючи нашу країну.
У цей непростий час бажаємо всім українцям  перемоги, миру, і злагоди в нашій великій українській родині.

Відповідальні: працівники бібліотеки-філії №6.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top