Презентація книжково-ілюстративної виставки «Молитва лине в небеса»

18 лютого 2022 року працівники бібліотеки-філії №4 (вул. Є. Коновальця, 132-А) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, підготували і провели  книжково-ілюстративну презентацію «Молитва лине в небеса», яка присвячена Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні.

День Героїв Небесної Сотні — пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого, на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

«Небесна Сотня» — прийнята в Україні збірна назва загиблих протестувальників, які мали безпосередній стосунок  до ідеї та акції Євромайдану (Революції гідності) у грудні 2013 — лютому 2014 року.

21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього дня на Майдані Незалежності в Києві відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною сотнею». Під час прощання з загиблими лунала жалобна пісня «Плине кача…» в обробці Піккардійської Терції.

Переглянути  відео – презентацію та дізнатись іншу цікаву інформацію,  ви зможете на нашій фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/Бібліотека-4-ІФ-Територія-книжкових-цікавинок- 104792958790436.

Бережіть себе. Будьте здорові. 

Відповідальні за проведення Ліктей Н. К., Магас М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top