Презентація поетичної збірки Ірини Тарновецької-Мороз “Танець життя”

26 вересня 2021 року в залі Народного дому «Просвіта» відбулась презентація поетичної збірки Ірини Тарновецької-Мороз «Танець життя», яка побачила світ у 2020 році у видавництві «Лілея-НВ». Захід відбувся за сприяння міського товариства «Просвіта» та Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради в рамках святкування Всеукраїнського дня бібліотек. Модератор заходу –  Ганна Степанівна Дорошенко –  знана письменниця, член НСПУ, член НСПЖУ талановито представляла авторку та її ліричних героїнь, глибоко перейнявшись  світлим поетичним словом Ірини Тарновецької-Мороз.  До слова, саме Ганна Степанівна писала передмову до цієї поетичної збірки. Вона слушно зауважила: «Прочитавши поезії цієї неординарної авторки, я їй повірила. Повірила її любові до Бога, до життя, до кожного з нас. І любов ця не декларативна, а справжня – щира і чиста, і вистачить її, аби бодай на йоту вдосконалити цей світ, захистити його від бруду і зла».

З привітальним словом виступили:  міський голова Руслан Марцінків, Гуцол Марія – голова Івано-Франківського міського  об’єднання Всеукраїнського товариства “Просвіта” ім. Тараса Шевченка, професор медакадемії. Євген Баран – провідний літературний критик України, багаторічний очільник НСПУ, заслужений працівник культури України. Ольга Баб’як – викладач медакадемії, вчителька української мови та літератури, знана вишивальниця, Леся Геник – спеціаліст Департаменту культури, Оксана Вовк – директор МЦБС, журналісти, учасники клубу “Люди золотого віку”:  Ірина Шалкітене  та Григорій Рис, а також бібліотекарі читального залу Івано-Франківської ЦБ: Надія Каретнікова та Оксана Дубовська.

На великому екрані сцени демонструвався відеоряд презентацій про  життєвий та творчий шлях автора. Руслана Денега, відома Івано-Франківська співачка, керівник вокальної студії «Музіба» виконала пісні «Танець життя», «Ангел», «Сон», «Стань світлом»,  написані на слова та музику Ірини Тарновецької-Мороз.  Окрасою заходу став  сольний номер  учениці Івано-Франківської хореографічної школи Оксани Федьків (керівник Катерина Чувайло).

В залі «Просвіти» панувало справжнє свято поезії. Вірші із збірки «Танець життя» неповторно читала чарівна авторка, а також усі охочі з учасників свята, які  отримали на згадку в подарунок збірочку поезій.

Спілкування відбувалося в дружній  теплій атмосфері. Якесь лагідне дивовижне світло прекрасного щирого поетичного слова сповняло святкову залу, наповнюючи теплом душі присутніх.

Відповідальна: Тарновецька-Мороз І.Д.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top