Презентація творчості Людмили Драголовської

   14 грудня 2023 року у читальному залі Центральної міської бібліотеки (вул. Пилипа Орлика, 5) Міської централізованої бібліотечної системи Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулася презентація творчості Людмили Драголовської, присвячена до її ювілейної дати. Присутні, а це були здебільшого учасники клубу «Люди золотого віку» та члени центру «ЯМаріуполь», мали нагоду вкотре переконатися, що талановита людина зазвичай багатогранно обдарована природою.

Ця жінка справді проявила себе як талановита художниця і майстерна піаністка, а ще захоплена спортом, зокрема тенісом і парусним спортом, яким займалася з 10-річного віку і у 1980-х роках брала участь у всесоюзних регатах. Модератор зустрічі голова клубу «Люди золотого віку» Ірина Тарновецька-Мороз передусім вручила ювілярці подяку від Міської централізованої бібліотечної системи Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, відтак коротко розповіла про її життєвий і творчий шлях. На жаль, більшість творів пані Людмили, як і її численних нагород, були знищені в її квартирі під час російської збройної агресії. Але жінка не втратила інтересу до життя, оптимізму і продовжує надихати земляків, які теж знайшли прихисток на Прикарпатті і створили центр «ЯМаріуполь». Привітати Людмилу прийшли учасниці вокального гурту «ЯМаріуполь». 

Вони виконали для присутніх кілька українських пісень, з-поміж яких пісню про вишиванку. Керівник гурту Любов Терлецька побажали ювілярці лише червоних кольорів у подальшому житті, де б вона не жила. Людмила Драголовська, за освітою інженер, 42 роки пропрацювала в Маріупольському морському порту, виростила дочку і сина, написала дві книги, чимало книг ілюструвала, шила дизайнерський одяг. Дуже тепло відгукувалися про ювілярку її земляки: у минулому працівник центральної лабораторії «Азовсталі» Микола Вожол та Ольга Парахневич, фахівець із культурних проєктів центру «ЯМаріуполь» Наталія Ольхова. Учителька Коломийського ліцею№5 Оксана Мадерук у ході зустрічі намалювала портрет пані Людмили, учасниця вокального гурту «ЯМаріуполь» Юлія Пинило подарувала пісню. Органічно в ці виступи вплелися музичні дарунки – твори класиків, зокрема ноктюрн Шопена і токката Баха, у виконанні піаністки. Багатогранність талантів ювілярки настільки вразила учасницю клубу «Люди золотого віку» поетесу Світлану Пілецьку, що вона експромтом склала гумористичний вірш, назвавши здобутки винуватиці урочистостей «шокуюче приємними». Подякували за естетичну насолоду від музики та художньої творчості, а також побажали пані Людмилі натхнення і подальших творчих успіхів учасник клубу «Люди золотого віку» професійний спортсмен Володимир Дяченко та провідний бібліотекар читального залу Івано-Франківської ЦБ Надія Каретнікова. На закінчення презентації усі ми щиро побажали Людмилі Драголовській подальших творчих успіхів, а ще повернутися у рідний український Маріуполь і тихими вечорами згадувати гостинний Івано-Франківськ.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top