“Принади річок України”

21. 03. 2017 р.  в бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька, 100) протягом дня з учнями  4-8 класів  шкіл №18. 24, 25, української гімназії “№1  відбувся  еко-круїз за матеріалами журнальних статтей “Принади річок України”, приурочений Міжнародному дню річок, Всесвітньому дню водних ресурсів.

Подорожуючи  сторінками  журналів “Географія та економіка в рідній школі”, “Міжнародний туризм”, “Жінка”, “Колосок”, відвідувачі  згадували назви річок України, дізнавалися про відпочинок на  воді (слалом, рафтинг) та  туристичні  маршрути, оглядали краєвиди  Дністровського каньону, містечка  Вилкове (українська Венеція), Буцького  каньйону, озер, водоспадів та ін.  А також діти  брали участь в тренінгу “Знайди розбіжності пірнувши на дно річки”, а з батьками —  в батлах “Згадай пісню про воду або річку”, навчалися визначати якість води в побуті, очищувати воду мінералами (кремній, гірський кварц, шунгіт).

Відрадно зазначити,  що учень 4-а класу 18 школи Данюк Юрій  серед присутніх еко-круїзу  виявився  найбільш обізнаним про водні артерії України,  про спортивне водне спорядження. Він зазначив, що територію України живлять близько 73 тисячі річок, найдовшими з них є Дніпро, Дністер, Південний Буг.   

Відповідальна Українець С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top