Природнича мандрівка “Такий цікавий світ з журналом “Крилаті”

17 липня 2019 р. о 14.00 в бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька,100) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради розпочалася природнича мандрівка “Такий цікавий світ з журналом “Крилаті” в рамках проекту МЦБС “ЛІТО+”.

Насамперед завідувачка книгозбірні ознайомила присутніх батьків і дітей з наявним фондом дитячої періодики. Бібліотекар запросила заочно мандрувати дітей різного віку. Адже видання “Крилаті” пасує влітку для пізнання навколишнього середовища. Щоб розвивати кмітливість під час канікул за допомогою цікавих завдань: судоку, головоломок, кросвордів англійською, коміксів, лабіринтів тощо.Таким чином читачі довідалися у яких барвах різні тварини бачать світ. До прикладу, коти й собаки не розрізняють червоного і помаранчевого кольорів, а черепахи – навпаки. Також школярі дізналися зі сторінки “Космічні подорожі”, що магнітні бурі виникають під час спалахів на Сонці та багато іншого.

З подивом дітлахи по черзі читали про найбільшу квітку у світі рафлезію. Це рослина-паразит, яка не має ні стебла, ні листя, ні коріння. Згодом — колективно створювали паперову рафлезію методом пуантилізм (малювання крапками, цяточками, рисочками). Натхненна рубрикою

“Художня майстерня”, шестикласниця Аня Матішак презентувала свої і братів саморобки тварин, квітів, і виготовила зайченя технікою квілінг. Хто бажає навчитися паперопластики, Аня готова показувати майстер-клас в нашій бібліотеці, попередньо домовившись.

Розв’язуючи завдання про ягоди на сторінці “Горішки для розуму”, присутні смакували червону і чорну смородину, аґрус, горох. На завершення природничої мандрівки читачі грали у велику журнальну гру на бібліотечному подвір’ї. Отже, з дитячим журналом “Крилаті” можна провести весело і з користю час.

А ви, знайомі з журналом “Крилаті”? Якщо ні, тоді мерщій до бібліотеки №5.

Захід підготували й провели Українець С., Тріщук Є.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top