«Проліски білі зустріли весну, першими ліс пробудили від сну»

          Ми з нетерпінням чекаємо пори, коли розтане сніг, прилітають птахи і з’являються  перші вісники весни- первоцвіти,   які після  тривалої   зими тішать нас своєю красою. Первоцвіти- безцінний дар природи, перша посмішка весни, прикраса лісів. Ми мало знаємо про них. Дивно, але цим квітам не страшний сніг, мороз. Вони є символом пробудження природи від зимового сну.Як радісно помилуватися неповторною красою природи — первоцвітами! Перші ніжні, білі й тендітні, чарівні й неповторні…Але рослини, які віщують нам прихід весни, за останні десятиліття опинилися на межі зникнення. Це відбувається внаслідок господарського освоєння місць та намагання окремих людей перетворити їх на засіб заробітку.

З метою збереження квітів-первоцвітів щорічно в лютому-березні в Україні проводиться масова Всеукраїнська екологічна акція з охорони ранньоквітучих  рослин «Первоцвіт». Працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188) МЦБС, Департаменту культури Івано-Франківської міської ради 11.02. 2021 року приєднались до акції і провели еко-репортаж «Проліски білі зустріли весну, першими ліс пробудили від сну». До уваги відвідувачів бібліотеки була організована тематична виставка літератури «Збережемо первоцвіти – перші промені весни» і вручені пам’ятки «Збережім первоцвіти!».Книги представлені на виставці знайомлять читачів з приходом весни, з її прикметами, та першими квітами весни. Для онлайн користувачів пропонуємо переглянути відеопрезентацію «Первоцвіти квітують – весну красну чують».

Ранньоквітучим  весняним рослинам загрожує небезпека знищення і  чи будуть  ці рослини існувати надалі  залежить від  нас з вами.  Рідкісні весняні квіти краще не зривати: вони красиві в природному середовищі. Хай лісові квіти тішать око, серце і душу всіх, хто після вас прийде до лісу.

Відповідальна Кононенко Л.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top