Просвітницькі читання “Нерукотворний храм його душі”

 

новый коллаж.jpg

29 липня 2015 о 14 : 00 в бібліотеці – філії № 2 (вул. Карпатська, 14) відбулись просвітницькі читання “Нерукотворний храм його душі” (до 150-річчя від дня народження А. Шептицького).

Відвідувачі бібліотеки мали змогу оглянути численні матеріали про митрополита, відчути історичну епоху через фотографії та ілюстрації рідних та однодумців владики. Найбільшу зацікавленість викликали книжки Заборовського Я.Ю. “Митрополит Андрей Шептицький”(зі світлинами), нові енциклопедичні видання про Івано – Франківськ та його мешканців, листи Романа до матері. Шеметуха Н.В., працівник бібліотеки, розповіла про життя Андрея Шептицького, його безкорисливе служіння церкві та народові. Щирість, відданість справі духовного відродження України, християнські чесноти нашого патріарха – “Мойсея Галичини” – викликають безмежну шану та любов співвітчизників до нього.

Не одне покоління українців буде навчатись у доброго Пастира, слідувати його настановам.

коллаж.jpg

Наші гості виявились палкими прихильниками земного служіння Андрея Шептицького, і церкви; тому розповідали про добровільну участь у зборі грошей на пам’ятник владиці, і в організації християнських хорів. Горячева Ірина Олексіївна та Бойко Марія Петрівна прочитали листи Романа – Олександра до мами, та уривки зі спогадів графині Софії з Фредрів.

Усі відчули себе однодумцями, щиро закоханими у цю славну сім’ю.

Відповідальна за проведення заходу Шеметуха Н.В., бібліотекар читального залу.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top