“Професії, що мають майбутнє”

Дати людині щастя улюбленої праці – означає допомогти їй знайти серед безлічі доріг ту, на якій найяскравіше розкриваються індивідуальні творчі сили і здібності її особистості. 

                    Василь Сухомлинський

Щороку перед випускниками школи постають важливі запитання: ким стати в майбутньому, яку професію обрати та як не помилитись з вибором і бути потрібним, затребуваним спеціалістом? Поради дають усі: батьки, вчителі, бібліотекарі, друзі… Але рішення, від якого  залежить все подальше життя, має прийняти самостійно кожна молода людина.

Для того, щоб допомогти молоді зорієнтуватися у виборі професії 13.05.2021 року працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188), МЦБС, Департаменту культури, Івано-Франківської міської ради підготували інформбюро «Професії, що мають майбутнє».

В своїй інформації бібліотекар розповіла, що завдяки розвитку штучного інтелекту, робототехніки, нанотехнологій та інших чинників останнім часом буде втрачено близько 5 млн. тих робочих місць, які є сьогодні. Зокрема, «вимирання» загрожує таким професіям, як кондуктор, провідник, листоноша, оператори інформбюро, касири, перекладачі і навіть бухгалтери. Натомість в Україні з’являться затребувані професії. Бібліотекарка протягом дня знайомила відвідувачів з книгами, які були представлені на книжковій виставці «Знайомтесь: професії майбутнього», а також з інформацією «Топ – 10 професій майбутнього». 

Для тих, хто хоче  детальніше познайомитись з новими професіями пропонуємо переглянути відеоролик «Професії, що мають майбутнє». 

Вибір професії – це важливий крок у самостійне життя і варто прислухатися до порад фахівців вже сьогодні, щоб уникнути типових помилок під час вибору професії.    

   Сподіваємось, що наша інформація допоможе старшокласникам зорієнтуватися у розмаїтті професій і зробити свій правильний вибір.

 Відповідальна Іванишин А. М.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top