Профорієнтир “На порозі вибору”

  18.04.2024 року в бібліотеці-філії №14 (вул.Олександра Довженка,12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради підготовлено і проведено профорієнтир “На порозі вибору”.  Одним із найважливіших кроків у житті кожного є вибір професії. Від того, яким буде цей вибір залежить, як складеться подальше життя. Для прийняття правильного рішення при виборі професії необхідно враховувати ряд факторів – власні побажання, психологічні особливості та можливості й потреби ринку праці. Більшість молодих людей, які розмірковують про подальші освітні плани, або про працевлаштування, взагалі дуже мало поінформовані про те, які бувають професії, й чим займаються їхні представники.

Тому, для юних користувачів, для тих хто не визначився з майбутньою професією в бібліотеці проведено тестування, а також надана інформація про заклади в яких можна здобути різні спеціальності. Читачі давали відповіді на питання: 

  • Чи прийняли ви рішення про вибір майбутньої професії?
  • Що вплинуло на ваш вибір?
  • Які професії будуть актуальними в найближчі роки?
  • Які нові підходи до вибору професії на вимогу 21 століття?

 Людині, що обирає свій професійний життєвий шлях, потрібно розібратися у великій різноманітності сучасних професій, зрозуміти їх зміст і реально оцінити свої можливості, здібності, інтереси. Ознайомившись з книгою Сухенко Т. Як обрати професію майбутнього. Посібник з профорієнтації для молоді віком від 13 до 80/ Т.Сухенко.-Харків:Фоліо,2016.-80 с.;іл. та відповідаючи на питання анкет: “Професійна орієнтація; як зробити вибір”, “Мої життєві та професійні плани”, а також прислухавшись до порад бібліотекарки  наші відвідувачі досягнуть великих успіхів у житті та кар’єрі.

Відповідальна за проведення Капущак В.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top