“Про козака-малюка”

23 травня – День Героїв. Свято на честь українських вояків — борців за волю України. Це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України: лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.

До дня Героїв  працівники центральної бібліотеки для дітей МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради ознайомила дітей мікрорайону з книжками про козаків. Усі ми знаємо про подвиги, силу духу та військову вправність козаків. Де козак, там і слава! А як проходив їх день? Чим займалися козаки, коли не було військових походів?

Книжка Вадима Карпенко «Про козака-малюка» – це книжка-комікс про один звичайний день звичайного хорошого і чемного хлопчика Іванка, який живе на Січі поміж козаків, і якого всі козаки люблять, бо він працює, навчається і дотримується розпорядку дня навіть краще за дорослих.

Дітям було цікаво дізнатися, як жили козаки на Січі, чим харчувалися, як відпочивали, як рідну землю боронили.

Малеча з задоволенням слухала, роздивлялася книжку-комікс, а потім розмальовувала графічні ілюстрації, що зробив для цього твору художник Володимир Цах.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top