«Під вітрилами книг – до нових відкриттів»

Щороку  в березні під час весняних канікул у бібліотеках України для  дітей проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Початок цій чудовій традиції було покладено майже 70 років тому. В Незалежній Україні Всеукраїнський тиждень дитячої книги було засновано 22 лютого 1993 р. Цей захід було створено з метою заохочення  дітей та молоді до читання та книг, в час коли інтенсивний та швидкий розвиток інформаційних технологій, комп’ютеризації, Інтернету набувають все більшої популярності. Та ніщо не може замінити спілкування людині зі справжньою книгою.

З метою популяризації книги та читання в бібліотеці-філії №1 (вул.Вовчинецька,206) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради 25 березня 2019 р відбулися літературні посиденьки «Під вітрилами книг – до нових відкриттів». Діти ділилися враженнями від прочитаних книг. З захопленням розказували про улюблених головних персонажів. Діти наповнили бібліотеку своїм щирим сміхом, надзвичайним позитивом і гарним настроєм.

Тиждень дитячої  книги – це каскад літературних задоволень: відкриття нових імен в літературі, знайомство з новими книгами, спілкування з однодумцями, демонстрація власних читацьких талантів та досягнень.  Для любителів книги та читання працівники бібліотеки організували цикл цікавих заходів:

Книжкова виставка: «Добрий день, книжковий тижню!»

Літературні посиденьки: «Під вітрилами книг- до нових відкриттів»;

Майстер-клас: «Птахи із вирію прилетіли»/Виготовлення пташки із фетру/.

Книжкова тусівка «Для тих ,хто не любить читати»;

Сімейний вікенд у бібліотеці:« Читаємо. Спілкуємось. Відпочиваємо».

В бібліотеці на дитячому відділі організована книжкова виставка «Добрий день, книжковий тижню!»

Книга крокує поряд з людиною все життя. Від умілого  спілкування з книгою, від ставлення особистості до книги, до читання  залежить формування навичок успішної адаптації в сучасному інформаційному суспільстві,  будується подальше життя людини.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top