“Під крилом поезії”

Не зупинюсь, не похитнуся,
Нехай хурделиця сніжить,
Бій хворобі… Я сміюся!
Триматись буду! Буду жить!
Хай сто недуг і бід на душу –
Впаду і знову  підведусь.
Бо кедром я стояти мушу,
Бо я до тебе, сонце, йду…
Орися Яхневич

19 жовтня 2022 року у бібліотеці-філії № 7 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася година поетичного настрою “Під крилом поезії”. Захід було приурочено  75-ти річчю української поетки, нашої краянки – Орисі Михайлівни Яхневич.

Під час поетичної години працівниця читального залу Федишин В.В. ознайомила присутніх з біографією поетеси. Орися народилась в невеличкому покутському селі Семенівка на Городенківщині в селянській родині. Хвороба, перенесена в дитячому віці, привела до ускладнень, з того часу вона прикута до ліжка. Поезія стала для неї розрадою і порятунком. У 1962 році вперше надрукувала добірку своїх віршів під назвою “Життя всміхається через вікно”. Поетеса є автором численних поетичних збірок. Серед них “Я йду”. “Путь”, “Сонце і гроза”, “Нескорена”, “Чари любові”, “Молімось” та інші. Багато віршів Орисі Яхневич сповнені молитви, власне вони і є поетичною молитвою… В одній із своїх поезій авторка говорить: 

“Молюся тихіша трави.
За мною стоїть Україна…”

Поезія Орисі Яхневич сповнена життєстверджувальним пафосом і любов’ю. Саме такі книги повертають людину до справжнього в ній – до душі.     

Під час заходу звучали вірші Орисі Яхневич, які продекламували працівники бібліотеки.

Краще ознайомитися з творчим доробком поетки допомогла присутнім виставка ”Письменник святкує ювілей”.    

Відповідальна за проведення Федишин В.В.    

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top