“Під Крутами пішли в безсмертя”

27. 01. 2021р. в  бібліотеці – філії №4 (вул. Є. Коновальця 132а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради,  підготовлений патріотичний  зріз “Під Крутами пішли в безсмертя”, присвячений  пам’яті  бою  під Крутами.

Щороку,  29 січня Україна відзначає День пам’яті героїв Крут. В цей день молоді захисники Української Народної Республіки, київські студенти, гімназисти та юнаки військової школи – власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського державотворення.

Героїчна й водночас трагічна подія під Крутами знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. Трагічна загибель Студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.

        Крути увійшли в історію України як символ національної гідності. Герої, які загинули у кривавій битві, назавжди залишаться в нашій пам’яті.  Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього. І це дійсно так, бо так само, як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим.

Відповідальна  за проведення Лесик Л. А..

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top