Пізнавальна мандрівка “В океані рідного народу відкривай духовні острови”

23 серпня 2020 року у бібліотеці-філії № 3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулася  пізнавальна мандрівка “В океані рідного народу відкривай духовні острови”.

Бібліотекарі запросили здійснити захопливу подорож тих, хто цікавиться історією України, любить читати і мандрувати. Читачі, немов в машині часу, перенеслися у різні епохи, відвідали найтаємничіші місця нашої країни, стали учасником славних баталій, пізнали багатьох відомих українців та побували у старовинних замках України: Підгорецькому, Олеському, Золочівському, Мукачівському, Свірзькому. Темні підземелля, могутні мури, чудово оздоблені кімнати, прикрашені скульптурами, картинами видатних митців, химерні меблі тих часів – все покрите мороком таємничості. Саме там почули цікаві легенди та перекази про заснування та будову цих величних споруд та їх власників. Не обійшлося і без привидів, адже це неодмінний атрибут всіх старовинних замків.

Також розгорнуто книжково-ілюстративну виставку “Моя Україна – велика країна, весь Всесвіт для мене вона”, на якій зібрано книги та ілюстративні матеріали, що охоплюють всю історію України – від трипільців до сьогодення. Присутнім, бібліотекарі рекомендували історичні праці С. Плохія “Брама Європи: історія України від скіфів до Незалежності”, Д. Яневського “Проект “Україна”. Відомі історії нашої держави”, К. Крупи, О. Астахової “Мандри в історію України”, Удовіка С. “Україна. 100 визначних місць”, В. В’ятровича “Україна. Історія з грифом “Секретно”, братів Капранових “Мальована історія Незалежної України”, історичне дослідження В. Білінського “Україна-Русь” , В. Сергійчука “Що дала Україна світові”, Потоцького В. П. “500 найцікавіших питань та відповідей про найвидатніших людей України” та ін. З цими книгами читачі зможуть здійснити мандрівку давньою та сучасною Україною, простежите її довгий та непростий шлях до Незалежності.

Відповідальна за проведення Даниляк Т. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top