Інформина “У нашого прапора барви чудові: внизу золотисті, вгорі волошкові”

23 серпня українці вшановують один із офіційних символів країни – Державний  прапор України. Дата була обрана на згадку про події 1991 року, коли до будівлі Верховної Ради група народних депутатів внесла синьо-жовтий стяг. Синя смуга прапора символізує ясне небо,  а жовта – золоті пшеничні ниви. Поєднання цих барв знаходимо і в добу козацтва, особливо у період ХVIII століття. Часто у запорожців були сині стяги, прикрашені золотистими орнаментами, образами православних святих, або ж козаків.

23 серпня 2004 року, український народ, усі ми,  вперше святкували День Державного прапора України. Для нашого народу це свято є особливим.

22 серпня 2020 року в бібліотеці-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради  проходила інформина «У нашого прапора барви чудові: внизу золотисті, вгорі волошкові».

Доповненням до інформини стала викладка літератури, яку презентувала бібліотекар Світлана Поприч. Бібліотекар побажала всім, щоб життя було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: блакитним і мирним, як небо, та жовто-золотистим, як пшеничні поля України.

Зі святом Вас, дорогі наші користувачі!

Відповідальна за проведення Воробчак М.Д.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top