«Пізнай у серці рідне слово»

І створив Бог небо голубе,
Родючу землю і зелені трави,
Дніпрові води й жито золоте
І райських птиць, що звуться солов’ями.
Людей чудових тут він оселив
І дав їм мову, що в душі співає.

      Багата і чудова наша українська мова. Вона, мов кринична вода, яку черпаєш, а їй немає ні кінця, ні краю. Любити, шанувати і плекати свою мову – святий обов’язок кожного українця! Щороку, 9 листопада, Україна відзначає чудове свято – День української писемності і мови.

7.11.2019 року, в рамках відзначення десятиріччя української мови(2018-2027), працівники  бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради спільно з бібліотекарем ЗОШ №10, для дітей 2-х класів групи продовженого дня провели мовознавчу інтелектуальну вікторину «Пізнай у серці рідне слово».


Під час заходу діти поринули в чудовий і прекрасний світ нашої мови, дізналися про роль мови у житті людини, послухали «Легенду про мову». Юні шанувальники рідного слова виявилися гарними знавцями українських прислів’їв, приказок та загадок, а також з задоволенням взяли участь у вікторині “Хто більше», «До якої казки приказка», «Чи уважний ти?», Відгадували кросворд «Піраміда», «Кросворд з літерою «С». На заході лунало поетичне слово про рідну мову .
Діти з задоволенням познайомились з книжковою виставкою «Квітни, мово, наша рідна», на якій були представлені художні твори та поезія вітчизняних авторів, книжкові видання з історії української мови, вислови відомих діячів про її красу.
В кінці заходу бібліотекар наголосила, що мова це великий скарб, який треба шанувати, берегти і збагачувати.

 Відповідальна Подолецька Г.І

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top