“Знань і розуму основа – рідна мова, рідне слово!”

“Мова – втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови… (Максим Рильський).

7 листопада протягом дня працівники бібліотеки-філії №5 (вул. Галицька,100) у  школі №24 (вул. Хіміків,1) провела воркаут для розуму “Знань і розуму основа – рідна мова, рідне слово!” з нагоди дня української писемності та мови.

Захід був організований для учнів других класів, класні керівники: Ільчишин Л.І. та Заник М.В. Для початку учні переглянули відео із You Tube “Цікаві факти про українську мову” та дізналися багато незвичного і корисного.Згодом грали у рухливу гру “Істота-предмет”, розгадували “Мовну шифрограму”, розплутували головоломку “Знайди ім’я”, виправляли “Веселу плутанину” , змагалися в акторській майстерності у “Зобрази без слів”. Надзвичайно цікаво дітям було виконувати  дотепні завданнячка із книг Ігоря Січовика “Словограй” та “Мовограй”. Було дуже весело. 

На завершення усі отримали  у подарунок патріотичні браслети-сувеніри, та розглядали за допомогою окулярів віртуальної реальності Києво- Печерську лавру і туристичні куточки України.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top