Репост екологічної інформації “Життя без сміття: пластику – “Ні!”

Тепер, коли ми навчились літати

в повітрі як птахи,

плавати під водою як риби,

нам не вистачає лише одного –

навчитись жити на Землі як люди.

Б. Шоу

Традиційно Україна, як і увесь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.

Наш час увійде в історію цивілізації не лише як ера великих досягнень людства, а й, на жаль, як доба глобальної екологічної кризи. Ресурси земної біосфери обмежені, а кількість народонаселення і його матеріальні потреби зростають високими темпами. Водночас, швидко збільшується негативний вплив на природу, забруднюються внутрішні водойми, моря та ліси, вичерпуються мінерально-сировинні та біологічні ресурси. Звідси випливає об’єктивна необхідність докорінно змінити ставлення до природи, до своєї діяльності й переоцінити життєві пріоритети.


05.06.2019 р. о 13:00 працівники читального залу ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради організували та провели для мешканців міста репост екологічної інформації “Життя без сміття: пластику – “Ні!”

“Пластик  це не модно!” – саме з таким гаслом та усмішкою зустрічала перехожих бібліотекар читального залу Зоряна Петрик. Прихильники екологічної акції отримали інформаційні матеріали щодо екологічних проблем планети та активно долучилися до обговорення можливих варіантів їх ліквідації. Люди різного віку обмінювалися інформацією про катастрофічний стан довкілля та одноголосно підтримали ініціативу відмови від пластику. Небайдужість перехожих, а особливо молоді, до сучасних екологічних проблем щиро вразила бібліотекарів ЦБ. Бібліотекар роздавала молодим людям тематичні брошури та буклети, зокрема: “Чому потрібно сортувати сміття”, “Як потрібно сортувати сміття”, “Як можна  заробити на сортуванні Т П В”, “Як економити воду”, “ Це потрібно знати кожному!”.


«Приємно знаходитися у колі молодих людей, які усвідомлюють важливість збереження екології в сучасному світі. Такі акції об’єднують нас і дарують позитивні емоції», – поділився своїми враженнями мешканець міста Андрій Петрович.

«Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті, і забруднюючи природу, ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Можна багато говорити про проблеми екології, а можна взяти й почати їх вирішувати. Поступово, хай і маленькими кроками, але щодня. Адже ми люди, поки є природа”, – наголосила на завершення Зоряна Петрик.

Цікавим і змістовним доповненням до заходу стала підготовлена бібліотекарями ЦБ тематична виставка «Збережемо світ, в якому живемо!».

Відповідальна за проведення заходу  бібліотекар читального залу Зоряна Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top