“Розміри соціальних виплат, пільги, субсидії”

Прийнята 28 червня 1998 року Конституція України проголосила нашу державу соціальною. Це, перш за все, означає наявність державного пріоритету щодо забезпечення соціальних та економічних прав громадян. Останніми роками зріс інтерес користувачів до проблем соціального захисту населення ,особливо в період проведення реформи соціального забезпечення, основу якої становить пенсійна реформа.

Працівники бібліотеки-філії №2 (вул. Карпатська,14) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради підготували і провели правовий лікнеп «Розміри соціальних виплат, пільги, субсидії».

Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави (стаття з Конституції України).

Соціальний захист населення є одним з важливіших напрямків державної політики. Запровадження та дотримання високих соціальних норм і стандартів гарантує належний рівень якості життя всім категоріям населення. Повага до старших поколінь є одним з основних принципів будь-якої розвиненої та цивілізованої держави. Але, юридична необізнаність свідомо позбавляє можливості користування передбаченими законом пільгами. Адже, кожному гарантується право знати свої права і обов’язки. Закони та інші нормативно-правові акти, що визначають права і обов’язки громадян, мають бути доведені до відома населення у порядку, встановленому законом.

Відповідальна за захід Бігун. Х. Р

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top